Četru stāvu elites māja

Projekta Apraksts

Klients: SIA «Lat Eco House» и SIA «Artmere īpašumi»
Vieta: Jurmala, Kapu 131
Platība: 1245 m2

Mūsu kompānija piedalījās četrus stāvus augstas elites dzīvojamās ēkas ar pagrabu būvniecībā. Projekts sevī ietvēra fasādes izveidi, interjera būvniecības un apdares darbus, balsta sienas labiekārtošanai, kāpnes. Nestandarta veida projekts, papildināts ar komplicētiem, dekoratīviem Jūgendstila elementiem.
Pasūtītājs izvirzīja obligātu prasību pēc visaugstākās kvalitātes darba izpildes un “Premium” klases materiālu izmantošanas.

Izaicinājumi un risinājumi:

Lai tiktu galā ar liela mēroga un sarežģīto uzdevumu, tika atlasīti labākie speciālisti ar augstu kvalifikāciju un ilggadēju pieredzi. Elites līmeņa ēkas projekts iekļāva gan iekšdarbu gan āra darbu realizēšanu. Ēkas ārpusē, iespējami īsākos termiņos tika uzceltas sarežģītu un nestandarta formu betona konstrukcijas. Strādnieki veica fasādes gala apstrādi izmantojot dekoratīvu apmetumu.

Iekštelpās tika veikti kāpņu un balsta sienu ierīkošanas darbi, jumtu logu uzstādīšana. Tostarp arhitektūras elementi un balsta konstrukcijas, masīvas Jūgendstila betona kāpnes un citas, izlocītas betona konstrukcijas. Kā arī uzbūvēta kamīna šahta, ielietas grīdas, uzstādītas dekoratīvas palodzes un montētas dekoratīvās piekaramas konstrukcijas.

Pateicoties mūsu komandas saliedētībai, augstākās kvalitātes celtniecības un apdares materiālu, kā arī modernās celtniecības metožu izmantošanai, visi darbi tika paveikti laicīgi un pieņemti ar pasūtītāja ziņu.

Industriālas Ēkas

Projekta Apraksts

Mūsu kompānija veica divu noliktavas un biroju ēku buvdarbus Piedrujas ielā. Kopējā telpu platība sastāda vairāk kā 6000 м 2 . Mūsu uzdevumos ietilpa: ģipškartona konstrukciju montāža, apmetuma uzklāšana, flīzēšana, palodžu montāža, moduļu griestu uzstādīšana un dekoratīvie apdares darbi.

Pēc detalizēta darbu norises projekta izstrādes un saskaņošanas mēs uzsākām ģipškartona konstrukciju montāžu. Priekšlaicīgi marķētās vietās tika piestiprināti metāla profili un pēc tam uzstādītas ģipškartona plāksnes. Pirms apmetuma uzklāšanas, visas šuves tika nolīmētas ar speciālu lentu, kura paredzēta plaisu izveides novēršanai. Pēc tam strādnieki pārklāja virsmu ar špakteli un rūpīgi to noslīpēja. Beidzamais ģipškartona plākšņu apstrādes etaps bija tā krāsošana vairākās kārtās. Saskaņā ar projektu, bloku sienas tika izlīdzinātas ar apmetuma kārtu un nokrāsotas. Grīdas un daļa sienu bija nepieciešams noflīzēt. Darbus veica pieredzējuši meistari, tāpēc visas šuves un saskares sanāca gludas, bez starpībām. Pēc šī darba pabeigšanas strādnieki uzsāka palodžu uzstādīšanu. Montāžas procesa laikā visas šķirbas tikai aizpildītas ar montāžas putām un papildus nosiltinātas. Kā arī palodzes un to stiprinājumi tika papildus nostiprināti.

Visās telpās tika instalēti moduļa un ģipškartona griesti. Kā arī kāpņu telpās mēs uzstādījām pastiprinātu metāla karkasu, uz kura tika fiksēti griestu ugunsdrošības moduļi. Šāda veida griesti lieliski satur augsto temperatūru vairāku stundu garumā, neizdalot kaitīgās vielas.

Pēc visu elementu un konstrukciju uzstādīšanas tikai veikti apdares darbi. Visas neapstrādātās virsmas izlīdzināja ar speciāliem maisījumiem, lai novērstu vismazākos defektus un tad tos nogruntēja un uzklāja galējo pārklājumu.

 

KLIENTA ATSAUKSME

Britu starptautiskā skola

Projekta Apraksts

Vieta: Turaidas street 1, Pinki, Babite

Uzdevumā ietvaros ir veikti labiekārtošanas darbi. Pirms darbu uzsākšanas veikta darbu veikšanas projektu
sagatavošana. Izstrādāti detalizēti mezgli, precizējumi detaļas. Darbi sarežģījas gan ar nestandarta lieluma masīviem bīdāmiem vārtiem or.14 metri, gan ar sarežģītu no ražošanas viedokļa žogu konstrukciju.

Ņemot vērā teritorijas reljefs, un praktiski katra elementa unikalitāte, tika sagatavots precīzs detalizēti rasējumi, tika definēti precīzi notinumi, nodrošinot gan pareizu pāreju augstumos, gan statņu soli. Veikta ražošana, saskaņā ar SIA”A-ES GROUP” stingru tehnoloģisku karti, konstrukcijām veikta galvanizācija, nodrošinot kārstā cinkā uzklāšanas kārtu ar mūsu sadarbības partnera palīdzību, pasīvācija, pulverkrāsošana divas kārtas. Rezultātā tika nodrošināta augsta precizitāte, gatavo elementu ražošana un vēlāk montāža objektā.

Saskaņā ar līdzīgu SIA”A-ES GROUP” tehnoloģiju tika ražoti arī masīvi vārti un iejās vārtiņi.
Veikta visu konstrukciju montāža objektā, Iebetonēti, saskaņā ar aprēķiniem pret balsta elementi.
Visam sistēmai nodrošināta automātika un nepieciešama infrastruktūra.

Industriālā ēka

Projekta Apraksts

Klients:   SIA “Imanta Retail Park”
Vieta:   Riga, Kurzemes prospekts 3a
Platība: 20,000 m2.

2016 gadā, laika periodā no Maija līdz Jūlijam mūsu uzņēmums nodarbojās ar industriālās ēkas remontu, kā arī kanalizācijas pārvietošanu Kurzemes prospektā 3, Rīgā, blakus TC PRISMA. Lielākam ērtumam process tika sadalīts trīs etapos: kanalizācija, būvgružu izvešana, rūpnieciskās ēkas remonts.

1. posms – kanalizācija. Izpildes laiks – divi mēneši. Mūsu uzdevums bija attīrīt centrālos tīklus un pārnest jau esošās trubas, no teritorijas, kur notika tirdzniecības centra DEPO būvdarbi. Sākotnēji mūsu inženieri izstrādāja detalizētu darba plānu, saskaņoja to ar pasūtītāju un pilsētas dienestiem, pēc kuriem sekoja darba gaitas uzsākšana. Vispirms mēs izmantojām spēcīgu kombinēto vakumsūkņa mašīnu, lai izvilktu piesārņojumu no akām un caurulēm. Atlikušās nogulsnes tika likvidētas mehāniski, papildus izmantojot ķīmiskas vielas. Kanalizācijas trubu pārcelšanai tika īstenota esošo tīklu tamponāža un daļēja trubu demontāža. Mēs uzstādījām jaunas skatu lūkas un spēcīgus fēču sūkņus. Sistēma atrodas vairāk
kā 5m dziļumā, tādēļ, ērtību un drošības labad, būvdarbu laikā tika uzstādītas balsta sienas. Pēc
cauruļu un sūkņa uzstādīšanas procesa beigām, palīgbūves tika demontētas un grāvji aizpildīti ar
zemi.

2.posms – būvgružu izvešana. Izpildes laiks – viens mēnesis. Bija nepieciešams izvest būvgružus no 3-7 stāva administratīvās ēkas telpām blakus TC PRISMA. Darbu apmērs bija ārkārtīgi liels atvēlētajam viena mēneša laikam, un tam par iemeslu, darbinieki un tehnika strādāja ārpus normatīva darba laika. Kā arī, visas darbības bija nepieciešams saskaņot ar TC PRISMA vadību. Telpās atradās ķieģeļu atlūzas, apmetuma un cementa atliekas. Pirmām kārtām strādnieki demontēja atlikušās sienas un pārējās konstrukcijas, pēc tam sekoja mazo atkritumu ievietošana maisos, un lielo atlūzu rūpīga iznešana uz ielas. Pabeidzot telpu attīrīšanu no būvgružiem, tika pievestas automašīnas ar konteineriem, un visi atkritumi tika nogādāti uz tam speciāli paredzētu blakus teritoriju. Vēlāk tie tika izvesti ar trešās puses organizācijas palīdzību, utilizācijas nolūkos.

Neskatoties uz stingrajiem termiņiem un ātro tempu, darbi tikai paveikti visaugstākajā līmenī. Tika veikti īpaši piesardzības pasākumi, lai novērstu putekļu izplatīšanos blakus esošajās teritorijās. Neskatoties uz neregulāru darba grafiku, trokšņainie procesi tika veikti stingri balstoties uz atvēlēto pieļaujamo laiku.

3.posms – rūpnieciskās ēkas remonts. Izpildes termiņš – viens mēnesis. Mums tika dots uzdevums sagatavot bijušās radiotehnikas rūpnīcas telpas remonta un celtniecības darbiem. Objekta lielā izmēra dēļ, remonta darbi tika sadalīti vairākās daļās. Mūsu kompānija piedalījās pirmajā – sagatavošanas daļā. Darbs noritēja rūpnīcas administratīvajā ēkā. Mūsu uzdevums – noņemt no sienām esošo apmetumu.

Sākotnēji mūsu speciālisti veica visas teritorijas apskati, sastādīja darba plānu un noteica iespējami problemātiskās zonas. Tika atzīmēts, ka darbu norisei traucē celtniecības gružu esošais lielais daudzums. Mēs pieņēmām lēmumu gružus savākt, iepakot maisos un izkraut tos remontdarbu materiālu pārpalikumiem paredzētajā blakus teritorijā. To kopējais daudzums sastādīja 8 konteinerus, vai 60 м3.

Pēc tam tika uzsākta vecā apmetuma demontāža. Visu apstrādājamo sienu kopējā platība sastādīja apmēram 1351 м 2 . Pateicoties saliedētai komandai un profesionālam aprīkojumam, darbs tika paveikts ļoti īsā laikā. Beidzamais etaps – visu apmetuma gružu savākšana un iepakošana maisos. Vēlāk visus atkritumus sakrāva konteineros un novietoja tam paredzētajā teritorijā.

4.posms – elektriskā kabeļa ierīkošana. ELT ierīkošana: uzdevumā ietvaros veikta galveno elektrisko maģistrāle pārlikšana 180mm2x2ab līdz McDonalds restorānam Skandu ielas un Kurzemes prospekts ielas
krustojumam. Pirms darbu uzsākšanas tika sagatavots darbu veikšanas projekts un veikta teritoriju padziļināta izpēte, ņemot vērā ļoti intensīvu inženiertīklu esību šajā teritorijā kas atspoguļota toppografiska uzmērījumā, taču atklājas ļoti daudz veco komunikāciju. Darbi sarežģījas ar lielo tiklu intensitāte, kur bija nepieciešams veikt atklāšanu, gan arī pastāvīgas tirdzniecības centra darbībai, kur bija nepieciešams nodrošināt gan drošu piekļuve cilvēkiem, gan autotransportam.

Pansionāts

Projekta Apraksts

Klients:   Senior Riga SIA
Vieta: Babīte, Lapsas, Briežu 3
Platība: 280 m2
Darbu norise:: 2017.gada Augusts-Decembris.

Mūsu uzdevums bija projektēt un uzbūvēt gatavu ekspluatācijai, mūsdienu prasībām atbilstošu pansionātu cienījama vecuma cilvēkiem. Visi ēkas elementi tika saskaņoti ar organizāciju Apeirons. Projekta radīšanas laikā īpaša uzmanība tika vērsta uz vecāka gadu gājuma cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Mūsu pienākumos ietilpa ne tikai ēkas celtniecība un apdare, bet arī inženiertehnisko komunikāciju uzstādīšana un visērtāko apstākļu radīšana cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Izaicinājumi un Risinājumi

Kas bija izdarīts:

  • Pirms projekta radīšanas uzsākšanas, mūsu komanda rūpīgi izpētīja organizācija Apeirons normu prasības un rekomendācijas. Komfortablākai dzīvošanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem, visā ēkā tika likvidēti sliekšņi un citi šķēršļi, kas varētu traucēt pārvietošanos ratiņkrēslā. Labierīcību telpās uzstādīti atbalsti un speciālie stiprinājumi. Vājredzīgu cilvēku ērtībām tika veikta elementu marķēšana un piktogrāfija. Dokumentācijas izstrādes procesa laikā mēs saņēmām un ņēmām vērā dažādus norādījumus no Apeirons un citām saistītām organizācijām.
  • Pēc projekta galējās saskaņošanas un apstiprināšanas Labklājības ministrijā, Veselībā inspekcijā, Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, mēs uzsākām būvdarbus. Mēs paveicām pilnu sagatavošanas, būvniecības un apdares darbu ciklu. Kā arī mēs veicām visu inženiertehnisko komunikāciju uzstādīšanu un pieslēgšanu. Svarīgs būvniecības kritērijs bija drošība un pieejama vide.
  • Atsevišķi vērts minēt, ka mūsu kompānija pašrocīgi izgatavoja speciālus trenažierus, paredzētus cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī dobes “bez muguras sāpēm”. Dobe atrodas uz paaugstināta no zemes līmeņa, pie tās var piekļūt arī ratiņkrēslā, kā piebraucot pie galda. Visu trenažieru ierīkošanas nolūkos tika uzbūvēts laukums, kurā mēs uzstādījām: trenažieri pirkstiem, kājām, locītavām un smadzeņu darbības aktivitātei.

Administratīvās ēkas remonts

Projekta Apraksts

Klients:   SIA “Alfa Construction”
Vieta:   Rīga, Sporta iela 1.
Objekta izmērs: 14 stāvi plus tehniskais stāvs.
Pabeigšanas gads:   Procesā…

Šobrīd mūsu uzņēmums remontē administratīvo ēku 14 stāvos. Mums ir uzstādīti ļoti daudz uzdevumu un vieni no tiem ir ugunsdrošības ierīces konstrukcija, ģipškartona konstrukciju montāža un apdares darbi.

Izaicinājumi un Risinājumi

No būvniecības un inženierijas skata punkta ēka ir ļoti sarežģīta, bet pateicoties augstai profesionalitātei un lielai darba pieredzei, mūsu komanda viegli tiek galā ar uzstādītajiem uzdevumiem.

Īpaša uzmanība tika pievērsta iespejamās uguns izplatības novēršanai ēkā. Lai to izdarītu, tika ievestas un uzstādītas efektīvas ugunsdrošības konstrukcijas. Tās ietver sevī speciālus logus, durvis un starpsienas uz kādu laiku aizturot uguns iekļūšanu caur tiem.

Daudzlīmeņu griestu montāža un sarežgītu formu ģipškartona strapsienas tika izplidītas pēc iepriekš stastādītas, un saskaņotas skices. Visi karkasa elementi tika uzstādīti stingri pēc rasējuma un stiprināti logu un durvju ailās. Ģipškartona plākšņu savienojumi tika uzlikti taisni un nostirpināti ar speciālu lentu.

Pēdējais darba posms – dekoratīvā apdare. Uz iepriekš iztaisnotām un aizšpaktelētam sienām tika uzklātas tapetes un лакокрасочное parklājums. Uz grīdām ieklāts lmināts. Dažās telpās tika izmantotas pašizlīdzinošās grīdas.

RTU Laboratorijas korpuss

Projekta Apraksts

Klients:   SIA «LNK Industries»
Vieta:   Rīga, Āzenes iela, laboratorijas korpuss RTU
Platība: 5,568.9 m2
Pabeigšanas gads:   2015

Mūsu uzņēmuma uzdevums bija laboratorijas korpusa būvniecība, kura piederēja Rīgas tehniskajai universitātei (RTU). Bija nepieciešams veikt pilnu iekšējo telpu un kāpņu apdari, kā arī uzstādīt laboratorijai aizsardzību pret radiācijas ietekmi.

Pirms darba uzsākšanas pasūtītājs apstiprināja mūsu izstrādāto laboratorijas korpusa iekšējo telpu projektu. Tika rūpīgi pārdomātas visas detaļas jaunās vides radīšanai, lai pareizi sadalītu virsmu zonās.

Izaicinājumi un Risinājumi

Mūsu komandai ir liela pieredze telpu remontēšanā, tieši tāpēc visa apdare tika veikta saskaņā ar algoritmu, ļaujot efektīvāk izmantot darbinieku laiku un resursus. Viss remonts tika veikts, sākot ar visnetīrākajiem darbiem un beidzot ar vistīrākajiem. Sākumā dažās telpās tika uzstadīta radiacijas aizsardzība. Tas tika veikts saskaņā ar starptautiskajiem standartiem un izmantojot pārbaudītus materiālus. Vēlāk, tika izlīdzinātas sienas un griezti. Visas virsmas tika sagatavotas gala apdarei. Pedējais posms bija sienu krāsošana, tapešu līmēšana un atsevišķu dekoratīvu elementu uzstādīšana.

Pateicoties darbinieku profesionalitātei, precīza organizatoriskā procesa un ražošanas instrumentiem, mums izdevās izpildīt visus darbus maksimāli ātrā laikā.

Dzīvojamās mājas rekonstrukcija

Projekta Apraksts

Klients:   SIA “BMS Tehnologija”
Vieta:   Rīga, Kr. Barona iela 66/68
Platība: 1,564 m2
Pabeigšanas gads:   2016

Mūsu uzņēmums veica daļēju rekonstrukciju divstāvu daudzdzīvokļu mājā pilsētas centrā. Mūsu uzdevums bija – pilnībā aizstāt kapnes un kāpņu telpas.

Izaicinājumi un Risinājumi

Pirms darba uzsākšanas mēc sastādījām rekonstrukcijas projektu. Pasūtītaja prasības bija, lai stingri ievērotu kopējo ēkas stilu, augsta kvalitāte un konstrukcijas ilgmūžība. Tika izveidoti esošo kāpņu detalizēti ģeometriski mērijumi, pārdomāta ergonomika un lietošanas drošība.

Pirmais posms bija nederīgo konstrukciju demontāža. Jaudīgi profesionālie instrumenti un augsta kompetence ļāva mums šo darbu izpildīt tikai dažu dienu laikā.

Nākamais posms – jaunu elementu izgatavošana, lai aizstātu sagruvušos un to piegāde uz būvlaukumu. Pateicoties tam, ka mūsu uzņēmumam ir sava dzelzsbetona izstrādājumu ražotne, visas kapņu detaļas tika izstrādātas ātri un kvalitatīvi, bet pats galvenais, precīzi pēc norādītītajiem mēriem.

Pedējais posms – montāža. Mūsu komanda ātri un kvalitatīvi uzstadīja kāpnes, platformas un margas. Pēc uzstādīšanas visas virsmas tika rūpīgi apstrādātas, un tika veikta kosmētiskā apdare. Kopējais rekonstrukcijas laiks bija 1,5 mēneši.

 

KLIENTA ATSAUKSME

Luksusa māja Mežaparkā

Projekta Apraksts

Klients:   SIA “SALTEM”
Vieta:   Rīga, Vusbijas prospekts 45
Platība: 2, 167.8 m2
Pabeigšanas gads:   2014

2014. gadā mēs pabeidzām darbu luksusa mājā, kura atrodas Mežaparka rajonā. Mums bija nepieciešams uztaisīt iekšējo telpu apdari un kāpnes.

Pirms darbu uzsākšanas, bija sastādīts precīzs projekts, kurā bija uzskaitītas visas klienta prasības un pārdomātas visas detaļas.

Izaicinājumi un Risinājumi

Kas bija izdarīts:

  • Logu, sienu un grieztu krāsošana. Tika attīrītas apstrādājamās virsmas. Pēc tam veica sienu apmetumu un pulēšanu, lai panāktu ideāli līdzenu virsmu. Pēc tam tiek uzklāts grunts un vairāki krāsas slāņi. Visi izmantotie materiāli ir droši un noturīgi pret izbalēšanu un nobrāzumiem.
  • Sienu hidroizolācija. Tika izmantota apvienotā tehnoloģija, kura apvieno sevī пропиточно-окрасочные sastāvus. Šāds hidroizolacijas veids ļauj sasniegt labākus rezultātus.
  • Ģipskartona konstrukciju montāža. Kāpnes un daļa sienu, vispirms tika pārklātas ar ģipškartonu, bet pēc tam tika uzlikts dekoratīvais apmetums. Visas būves tika taisītas pēc iepriekš izstrādātas shēmas, lai izvairītos no kļūdām, kas var radīties saskarsmē ar citiem interjēra elementiem.
  • Uzstādītas koka grīdlīstes 140 mm augstas. Visas šuves aizlīmētas un aiztaisītas.

Visi darbi tika izpildīti augstā līmenī, pateicoties mūsu komandas lielajai pieredzei remonta un celtniecības jomā.

RTU Bibliotēka

Projekta Apraksts

Klients:   SIA «LNK Industries»
Vieta:   Rīga, Paula valdena iela 3/7
Platība: ~3,400 m2
Pabeigšanas gads:   2015

Mūsu uzņēmums veica iekšējas rekonstrukcijas darbus Rīgas Tehniskās universitātes zinātniskajā bibliotēkā. Mūsu uzdevums bija izveidot daudzlīmeņu griestus, ģipškartona konstrukcijas un beidzamajā posmā, visu telpu apdare.

Izaicinājumi un Risinājumi

Pirms darba uzsākšanas bija rūpīgi izlīdzinātas sienas un griesti. Tika izmantots kvalitatīvs un pārbaudīts apmetums.

Mēs izstrādājām projektu, kuru pasūtītāji pilnība apstiprināja. Pēc tam, speciālisti sastādīja precīzu ģipškartona konstrukciju rasējumu, specializētajā programmā. Iegūtie dati tika pārnesti uz darba virsmu.

Tālāk pa iezīmētām līnijam tika uzstādītas metāla sliedes. Vietās, kuras tika pakļautas lielai slodzei (durvju spraugas, logi) tika izmantotas koka sijas.

Uz gatavām sliedēm un sijām, strādnieki uzstadīja ģipskartona plāksnes. Visas spraugas tika aizlīmētas ar pastiprinošo lentu un aizšpaktelētas. Nobeiguma posmā – beidzamā telpu apdare. Visas virsmas sagatavotas, un pēc tam pārklātas ar izturīgu krāsas prklājumu. Pēc dizaina projekta dažās vietās tika uzliktas flīzes.

Pateicoties mūsu komandas augstajai kvalifikācijai un lielai darba pieredzei visi darbi tika izpildīti kvalitatīvi un termiņā.